De informatie die je krijgt van jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen is gebaseerd op voor de jeugdgezondheidszorg (JGZ) geldende (wetenschappelijk onderbouwde) uitgangspunten, handreikingen en richtlijnen.  Neem eens een kijkje op de website van deze organisaties …

Rijksvaccinatieprogramma
rijksvacinatieprogramma
Om ernstige ziekten en epidemieën te voorkomen, nodigt de overheid alle kinderen in Nederland uit om zich kosteloos te laten vaccineren tegen 12 infectieziekten. Dit heet het Rijksvaccinatieprogramma. Op de website vindt je het programma zelf, inclusief alle bijsluiters, bijwerkingen en veelgestelde vragen.

website

Lareblareb
Bijwerkingen van medicijnen, ook vaccinaties, meldt je bij het Bijwerkingencentrum Lareb.

website

Huidhuishuidhuis
Alles over huidaandoeningen. Voor kinderen, tieners, volwassenen en professionals.

website

Veiligheid.NLveiligheid
Op de website van veiligheid.NL vindt je heel veel adviezen met betrekking tot de veiligheid, maar ook cijfers en onderzoeken op dit terrein.

website

Voedingscentrumvoedingscentrum
Het Voedingscentrum biedt heel veel informatie over gezonde voeding en een gezonde leefwijze. Op de website vindt je handige tips, voedingsschema’s (voor baby’s en jonge kinderen), maar ook leuke recepten.

website

Rutgers Kenniscentrum seksualiteitrutgers
Alles, maar dan ook alles over de seksuele ontwikkeling en opvoeding en relaties. Rutgers biedt informatie over veilig en gewenst vrijen en het voorkomen van problemen.

website

Mediawijzermediawijzer
Mediawijzer is een platform voor mediawijsheid voor professionals. Maar ook voor jou als ouder is er heel veel informatie te vinden. Doe er je voordeel mee!

website

GroeiGids
GroeiGids.nl is de digitale versie van de GroeiGids. De website biedt ouders informatie over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van hun kind. Vanaf het moment van een kinderwens tot en met de puberteit.

website

FullSizeRender (5)Opvoeden.nl
Of je nu een baby, peuter, puber in huis hebt, of ouder bent van een adoptie- of pleegkind. Op de website van Opvoeden.nl vind je informatie over alle onderwerpen waar jij als ouder vragen over hebt.

Website

jouwggd.nlJouwGGD.nl
Op deze website vind je kind antwoord op vragen over zijn of haar lichaam, gevoel of dingen waar zij thuis liever niet thuis over praat. Het is zelfs mogelijk contact te zoeken met een GGD arts in de buurt via chat of mail.

Website

pubergezond.nlPubergezond.nl
Pubert jouw kind al? De website Pubergezond.nl staat vol informatie over verliefdheid, sociale media, gamen, gezondheid en pesten. Allemaal onderwerpen waar jouw kind vast meer over wil weten.

Website