Groter Worden is een samenwerking van 11 organisaties verantwoordelijk voor de jeugdgezondheidszorg (jgz). Wil je meer weten over Groter Worden? Bijvoorbeeld wat we doen? Of misschien of jouw consultatiebureau, GGD of CJG deelneemt? Op deze pagina lees je de veelgestelde vragen …

Waarom Groter Worden?

Als ouder ben je geregeld op zoek naar informatie over allerhande onderwerpen. Die informatie is op elk moment beschikbaar via internet. Lang leve wifi!
Wij vinden het belangrijk dat jij betrouwbare informatie onder ogen krijgt. Bij Groter Worden vind je informatie van professionals voor alle ouders van kinderen tot 18 jaar. Al deze informatie is gebaseerd op de in de jeugdgezondheidszorg (JGZ) geldende uitgangspunten, handreikingen en richtlijnen.

Wat doet Groter Worden precies?

Groter Worden maakt korte filmpjes voor nieuwsgierige ouders over het aanbod van de jeugdgezondheidszorg en de adviezen die wij geven. Dat doen we onder andere met korte aansprekende informatiefilmpjes.

Welke kwaliteitscriteria hanteren jullie?

Bij de ontwikkeling van de filmpjes wordt gebruik gemaakt van vastgestelde jgz richtlijnen, wetenschappelijk onderzoek en de verschillende standaarden die er zijn. De filmpjes sluiten aan bij de adviezen die jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen dagelijks aan ouders geven.

Bij het beoordelen en vaststellen van teksten voor de voice-over én van de definitieve filmbeelden zijn onze professionals betrokken. Zonder hun goedkeuring wordt een filmpje niet geplaatst.

Voor ouders is het belangrijk dat filmpjes herkenbaar en begrijpelijk zijn (één boodschap), dat de filmpjes niet belerend zijn, de tone of voice is vriendelijk en positief.

Hoeveel jgz organisaties werken samen in Groter worden?

Groter Worden is een product van CJG Den Haag. Professionals van deze organisaties begrijpen heel goed dat jij de zorg voor je kind heel erg belangrijk vindt. Maar ook dat je af en toe verlegen zit om een aantal tips & trucs.

Vind je het niet op onze site of in de filmpjes? Vraag het ons!

Vraag het ons!

Groter Worden is er toch voor ouders van kinderen tot 18 jaar?

Waarom zijn er zoveel filmpjes voor ouders van jonge kinderen?
Het klopt dat je nu vooral filmpjes vindt voor ouders van kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. We zijn jaren geleden begonnen met het maken van filmpjes voor ouders van 0-4 jarigen. Inmiddels maken we ook filmpjes voor ouders van oudere kinderen. Onze filmpjes over seksuele opvoeding, pesten, gezonde rug en zelfs de soa poli zijn hiervan mooie voorbeelden.

Hoe kan ik de activiteiten van Groter Worden volgen?

Vind je het leuk om de activiteiten van Groter Worden te volgen? Dat kan via deze website. Ben je meer van de social media? Volg Groter Worden dan via Instagram of Facebook. Of abonneer je op onze filmpjes op YouTube.

Werken jullie met acteurs?

Wij werken niet met acteurs. Alle ouders en kinderen die je in onze filmpjes ziet werken mee op vrijwillige basis. De ouders die je ziet maken zelf ook gebruik van de jeugdgezondheidszorg. Zij vinden het stuk voor stuk belangrijk dat we andere ouders goed informeren over allerlei zaken. De jongeren in onze films vinden het vooral leuk vinden om in een informatiefilmpje te figureren dat speciaal voor hun ouders wordt gemaakt.

Niels is een van de jongeren die ons heeft geholpen. Hij is onder andere te zien in het filmpje Drank en drugs. En Lenna en Chelle zijn de twee leuke meiden die ons hielpen bij het filmpje over de soa poli.