Week van de Mediawijsheid:  media & respect!

Media & Respect. Online respect gaat verder dan een like! Dat is het thema van de Week van de mediawijsheid (20-27 november).

Nooit eerder was het zo eenvoudig om snel met anderen in contact te komen, ervaringen te delen of in discussie te gaan. Met wie dan ook, waar dan ook ter wereld. De mogelijkheden van internet en sociale media zijn ongekend. Maar ondertussen zijn we met elkaar zo snel en massaal gaan communiceren dat zorgvuldigheid, privacy bescherming en het ‘even tot tien tellen’ er vaak bij inschieten. De druk om snel te publiceren, het verlangen naar nieuwswaarde en naar een groot bereik winnen het dikwijls van integer handelen. In de jacht op veel ‘likes’ vormt het delen van schokkende beelden, kwetsende teksten of privacygevoelige informatie al lang geen taboe meer. Wordt het niet hoog tijd voor een online cultuur die draait om respect voor en door alle mediamakers –zowel voor professionals als voor amateurs?

Over deze vraag gaat het tijdens de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze campagne vraagt Mediawijzer.net jaarlijks aandacht voor het belang van mediawijsheid bij kinderen en jongeren. Dit jaar staat het thema ‘Media & Respect’ centraal en gaan kinderen, jongeren, ouders, professionele én andere mediamakers in gesprek over hoe iedereen op een respectvolle manier media kan maken. Doe je mee?

Week van de Mediawijsheid

Week van de Mediawijsheid: media & respect!

| Nieuws |