Sinterklaas in het land

De periode rondom Sinterklaas is altijd zo gezellig. Maar ook spannend en beslist anders dan anders. Best raar dat Sinterklaas en de Pieten op het dak kunnen lopen. Dat je cadeautjes in je schoen vindt. En heb je nou wel of niet een schoorsteen nodig voor de pakjes (check)!

De spanning loopt richting Sinterklaasavond bij elk kind op. Hoe hou je dan het gezellig in huis? Groter Worden geeft je een paar extra tips.

  • Zo lekker al dat snoepgoed, maar soms ook echt teveel van het goede. Maak daarom goede afspraken over snoepen ed. met je partner en opa & oma, misschien zelfs met de opvang. Op welk moment van de dag mag er gesnoept worden? En is een klein handje niet genoeg?
  • Wees duidelijk over het zetten van de schoen. Vertel je kind wanneer en hoe vaak de schoen gezet kan worden. Het is helemaal niet gek om de schoen alleen in het weekend of hooguit 2 maal per week te zetten.
  • Je kind is echt oprecht blij als er een kleinigheidje in de schoen zit. Grote schoencadeaus zijn dan ook niet nodig. Bovendien wordt het daarmee ook extra moeilijk om alles te begrijpen.
  • Is je kind bang voor Sinterklaas of de Pieten? Neem dan gerust een beetje afstand, zoek het niet op en laat de theatervoorstellingen of een bezoekje aan de Sint in een warenhuis gerust achterwege.

Snoep verstandig eet een … taaitaai. Op de website van het Voedingscentrum lees je meer over een gezonde Sinterklaas. En waarom een taaitaai of ouderwetse pepernoten gezonder zijn dan (chocolade)kruidnoten.

Voedingscentrum