Veilig slapen

Veilig slapen is een van de onderwerpen die wij op het consultatiebureau met jou bespreken. Hoe zorg je dat je kind veilig slaapt en waar let je op? Welke producten zijn veilig? En welke juist niet?

De meest actuele informatie over dit onderwerp vind je op de volgende websites

  • Via Opvoeden.nl vind je betrouwbare informatie over veilig slapen specifiek voor ouders.
  • Het NCJ richt zich op preventie van Wiegendood en draagt zorg voor goede informatie over dit onderwerp. Op de website vinden ouders en professionals actuele aanbevelingen voor het veilig en verantwoord slapen van een baby. Daarnaast biedt het een opsomming van (on)veilige.
  • VeiligheidNL: Ook deze site is heel informatief. Naast de veilig slapen tips (bijvoorbeeld over het gebruik van een babyslaapzak of dekentje in plaats van een dekbedje) vind je er informatie over de aanschaf van diverse baby- en kinderprodukten (waar let je op).

Wist je dat … 

  • Wij met het bed kort opmaken bedoelen dat je kleine bijna met de voetjes tegen de het voeteind aanligt? Zo zorg je ervoor dat je baby niet onder de dekens raakt. Kies je voor een dun slaapzakje dan kan een extra dekentje nodig zijn. Ook dan maak je het bedje kort op.
  • Wij je via onze site en social media informeren over belangrijke veiligheidswaarschuwingen die ouders aangaan? Volg je Groter Worden of jouw eigen consultatiebureau of GGD via de social media? Dan ben je altijd goed op de hoogte.